Türkiye

2023 Yaz Tatili: Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır?

Evet sonunda geldi 7’den 70’e herkesin dört gözle beklediği yaz tatili. Türkiye muhteşem coğrafyası ile tatil beldelerinin bolluğu ile meşhur. Ne kadar bu büyük bir şans olsa da, aralarından seçmeyi de oldukça zorlaştırıyor. Eminiz bir çoğumuz gibi ‘yaz tatili Türkiye’de en güzel nerede yapılır’ diye sorarken bulmuşsunuzdur kendiniz. Hiç merak etmeyin bu yazımızda en güzel yerleri listelemekle kalmayıp, kalabalıktan uzak ve huzurlu rotaları da ekledik. Su sporları severler sakın bir yere ayrılmasınlar, listede tam onlara özel bir rota da var. Bodrum, Antalya, Marmaris gibi önerilerden sıkıldıysanız bu yazı tam sizlik.

🛎️ Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Listelediğimiz bütün rotaları adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊

O zaman hazırsak daha fazla lafı dolandırmadan Türkiye’deki en güzel yaz tatili rotalarına bakalım.

Ayvalık

2023 Yaz Tatili_ Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır_ - Ayvalık

Ege’nin mavisi ile zeytin yeşilinin buluştuğu Ayvalık turistik tatil rotalarından sıkılanlar için birebir. İlk görüşte küçük bir sahil kasabasını anımsatabilir size ama sakın aldanmayın, Ayvalık’ta ne ararsanız var. Ayvalık’ın masmavi, biraz soğuk ama eşsiz denizine methiyeler düzebiliriz fakat Ayvalık son zamanlarda yaşadığı mütevazi yenilikler ile deniz severler dışında da herkese hitap eder oldu. Köklü bir tarihe tanıklık etmiş Arnavut kaldırımlı ve eski Rum tipi evleri ile Ayvalık sokakları sürprizler ile dolu. Cunda Adası’nın renkli akşamları da insanın içini kıpır kıpır eder.

Ayvalık özellikle yaz aylarında sıkça ziyaretçi alan bir yer o yüzden bolca pansiyon ve otel var. Ayvalık Merkez, Sarımsaklı, Badavut başlıca ulaşımın kolay olup kalması da keyifli olan yerler arasında.

Köyceğiz

2023 Yaz Tatili_ Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır_ - Köyceğiz

Köyceğiz Türkiye’nin sayılı “Cittaslow” yani “Sakin Şehir” unvanı taşıyan ilçelerinden biri. Burası hem kültürel hem de tarihsel doku anlamında çok zengin. Köyceğiz tarihi M.Ö. 3400’lere kadar uzanıyor.

Şehir adını etrafında kurulduğu Köyceğiz Gölü’nden alıyor. Dalyan Boğazı’ndan Akdeniz’e bağlanması sebebiyle daha çok “deniz” zannediliyor. Burası, Türkiye’de denizle bağlantısı olan tek göl! Denizle doğal yolla bağlanan bu tarz göllere “ayaklı göl” deniyor. Dünyada Köyceğiz Gölü dahil olmak üzere yalnızca 7 ayaklı göl bulunuyor! Anlayacağınız dünyada eşi zor bulunan bir deneyim tatil severleri karşılıyor burada.

Datça

2023 Yaz Tatili_ Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır_ - Datça

Datça’ya ilk adımınızı attığında ve denizi ile buluştuğunuzda aklınıza şu soru gelecek ‘burası cennet mi?’ İddialı gelmiş olabilir ama Datça çam ormanları, badem ağaçları, 50’den fazla bakir koyu, oksijen zengini mis gibi havasıyla adeta bir mini cennet.

Eğer, denize girmek için beach clubları tercih ediyorsanız, hareketli bir gece hayatı tatilinizin vazgeçilmezleri arasında yer alıyorsa, gözünüz şık dekorasyonlu mekanlar arıyorsa, Datça’nın pek size göre olmadığını baştan söyleyelim. Burası, havlunuzu serip üzerine yatıp güneşlenebileceğiniz, bakir koylarının çoğuna patika yollardan ulaşabileceğiniz, doğanın dekore ettiği, kuşların ve dalga seslerinin müziklendirdiği sakin ve huzur dolu bir yer.

Datça’da ne yapılır derseniz hem Ege hem Akdeniz koylarında kulaç atabilirsiniz, doğanın içinde uzun yürüyüşler yapıp oksijen sarhoşu olabilirsiniz… Midenizi nefis yemekleriyle, ruhunuzu ise sanatla doyurabilirsiniz… Kısacası burada çooook güzel kafa dinlersiniz.

Akyaka

2023 Yaz Tatili_ Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır_ - Akyaka

Biraz daha canlı rotalar arayanlardan mısınız? Peki su sporları sever misiniz? O zaman Akyaka tam sizlik! Burası, doğasıyla kendine aşık eden, tarihiyle geçmişe doğru keyifli bir yolculuğa çıkaran, kendisi küçük, hikayesi bol bir yer… Akyaka, küçük olmasına rağmen Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Özellikle pandemi döneminde, doğayla iç içe, sakin bir şehir olması pek çok insanı cezbetti ve buradaki nüfus hızla yükseldi. Şimdi ise canlanan ve her yaştan insan için son derece çekici bir yer haline geldi.

E hani su sporları? Akyaka’da bulunan Akçapınar Plajı ve özellik Kite Beach “resmi kite plajı” ilan edildi. O gün bugündür hem kitesurf tutkunlarını hem de henüz hiç denememiş olan maceraperestleri ağırlıyor. Akyaka, bu sporu öğrenmek ve yapmak için en doğru yerlerden biri. Bunun birkaç sebebi var, ama ilk sebep tahmin edeceğiniz gibi buranın rüzgârı bol bir coğrafya olması. İkincisi, Akçapınar Plajı’nda deniz oldukça sığ. Yani kitesurf öğrenirken suya düşmeniz halinde sizi tehlikeye atacak bir durum yaşanmıyor. Üstelik suyun sığ olduğunu bilmek bile panik yapmanıza engel olup daha kolay odaklanmanızı sağlayabilir.

Bozcaada

2023 Yaz Tatili_ Türkiye’de Nerede Tatil Yapılır_ - Bozcada

Bozcaada Çanakkale’nin bir tık uzağında olan bulunmaz bir nimet neredeyse. Çanakkale’den yaklaşık 1,5 saatlik bir yol uzaklığındaki Geyikli iskelesinden Bozcaada’ya rahatlıkla varabiliyoruz. Rum mimarisinin en güzel örnekleri ile bezeli bu tatlış ada bizce Türkiye’deki en iyi denizlerden de bir tanesine sahip. Gördüğünüzde kendinizi Maldivler ’de sanacaksınız. Şimdiden uyaralım burası biraz romantik bir ada. Çiftlerin buraya gelmeyi çok seviyorlar. Haksız da değiller, Polente’de güneş batırmak eşsiz bir deneyim. En güzel tarafı ise işletmelerin yerel ve butik olması. O yüzden son derece samimi bir tatil sunuyor size.

Ve listemizin sonuna geldik. Ama ayrılmadan önce çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size bulunduğunuz şehir için en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden yaz tatiline çıkmayın! 😊

Ayrılmadan önce küçük bir not: Yaz tatilinizin yanında bir de vizesiz rotalar arıyorsanız, 2023 Vizesiz Gidilen 5 Ülke yazımızda bulabilirsiniz.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir