Avrupa

En Ucuz Avrupa Şehirleri

2023’te ucuz tatil yapmak kimin hayali değil ki!

Konu Avrupa olunca Euro’yu da düşünmek zorunda kalıyoruz… Kuru göz önünde bulundurunca da uyguna tatil yapmak bazen hayal gibi gelebiliyor. Ancak gelin bir de şöyle hayal edelim. Tarih kokan o muazzam sokaklarda yürüyorsunuz; sanki geçmişin unutulmaz hikayelerinin fısıltısı duyuluyor siz yürürken. Taze pişmiş kurabiye kokuları dolduruyor burnunuzu. Oldukça hoş bir manzara, öyle değil mi? Şimdi bu büyüleyici manzarayı en ucuz Avrupa şehirleri içerisinde gezerken düşünün. İşte size cüzdanınızı çok da yakmadan unutulmaz bir Avrupa kaçamağı!

Bu yaz bir yerlere gideyim ama pasaport veya özellikle de vizeyle uğraşmayım diyorsanız 2023 Vizesiz Gidilen 5 Ülke’ye göz atabilirsiniz!

🛎️ Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: İstediğiniz ülkeyi adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊

Nasıl Uygun Fiyatlı Yaz Tatili Yapılır?

Eğer bütçe dostu olan en ucuz Avrupa şehirleri için planlar yapmaya başladıysanız birkaç püf noktasına ihtiyacınız olacak! Öyleyse “Ucuz tatil nasıl yapılır?” sorusuna minik birkaç yanıt arayalım:

  •  Kemer sıkmak zorunda kalmayacağınız tatil rotaları seçtiğinize emin olun. Sıra dışı mekanları veya benzersiz deneyimler sunan yakın cazibe merkezlerini tercih edin. Unutmayın, macera siz neredeyseniz orada başlar!
  •  Seyahat için para biriktirmek söz konusu olduğunda zamanlama çok önemlidir. Fiyatların daha düşük, turist kalabalığının nispeten daha az ve hava koşullarının hala güzel olduğu mevsimlerde seyahatinizi başlatın. Bunaltı sıcaktan ve yüksek masraflardan kaçınmış olacaksınız!
  •  Tatil kiralama, hostel veya hatta kamp gibi alternatif konaklama seçeneklerini keşfedin! Uzun yıllarca anlatacağınız eğlenceli ve ilginç anılar da biriktirmiş olursunuz belki, kim bilir?
  •  Lezzetli ve uygun fiyatlı yemekler için yerel restoranları ve sokak yemek satıcılarına gidin. Bazen hiç beklemediğiniz lezzetler gideceğiniz o çoook pahalı restoranlardan daha unutulmaz olabiliyor.
  • Gözü açık bir gezgin olup ulaşım masraflarından tasarruf edin. Bütçe dostu uçuşları araştırın, toplu taşıma seçeneklerini değerlendirin veya arkadaşlarınız/ailenizle “old-school” bir araba yolculuğuna çıkın. Tabii ki eğlenceli şarkılarla dolu bir yolculuk playlist’i de hazırlamayı unutmayın!

En Ucuz 5 Avrupa Şehri

En ucuz Avrupa şehirleri için 5 şehirlik bir liste hazırladık. Ancak çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden gezmeye başlamayın!

Krakow, Polonya

Budget-Friendly European Cities - Krakow, Poland

En ucuz Avrupa şehirleri hakkında konuşacaksak Krakow’la listeye başlamamız gerekir!

Krakow tatilinize muhteşem Wawel Kalesi ile başlayabilirsiniz. Polonya’nın leziz Polonya mutfağıyla tanışmak için ise cazip kafeleriyle ünlü Ana Meydan’a kendinizi bırakın. Şehrin hüzünlü geçmişine bir göz atmak için de Auschwitz-Birkenau Anıtı ve Müzesi‘ni ziyaret edin.

Batum, Gürcistan

Batum, Doğu Avrupa ile Batı Asya’nın kesişimindeki Gürcistan ülkesinde yer alıyor. Coğrafi olarak Gürcistan’ın küçük bir kısmı Avrupa kıtasında bulunuyor. Ancak ülkenin aslında büyük bir bölümü Asya’nın bir parçası olarak kabul ediliyor.

Ünlü Batum Bulvarı boyunca yürüyüşe çıkın; burada palmiye ağaçlarının ritmik bir şekilde sallandığını görebilirsiniz. Acıktığınızda ise bölgenin lezzetli khachapuri‘si ile kendinizi şımartabilirsiniz. Ayrıca Ali & Nino Heykeli’ni ziyaret ederken Ali ve Nino’nun yürek burkan aşk hikayesini öğrenmeyi de unutmayın. 💔

Ali ile Nino’nun hikayesini dinlemek için Piri’deki Batum sesli turumuza bakabilirsiniz!

Budapeşte, Macaristan

Budget-Friendly European Cities - Budapest, Hungary

En ucuz Avrupa şehirleri arasında yer alan Budapeşte, bir Avrupa kentinden bekleyebileceğiniz her şeye sahip. Nefes kesen mimarisi, huzur verici termal suları ve enfes bir mutfak kültürü…

Efsanevi Zincir Köprüsü’nü ziyaret etmeyi unutmayın; burada Buda’dan Pest’e yürüyerek Tuna Nehri’nin güzel mi güzel sularını seyredebilirsiniz. Karnınız hafiften acıkmaya başlayınca da geleneksel Macar kurabiyelerinden mutlaka tatmanızı öneririz.

Lizbon, Portekiz

Turu Alfama’nın sevimli sokaklarını keşfederek başlayın. Orada dünyanın en iyi fado müziğini keşfedeceğiniz gibi küçük renkli binalar ve ara sokaklar da bulacaksınız. 16. yüzyıldan bu yana UNESCO Dünya Mirası alanı olan ünlü Belém Kulesi’ni de listenize alabilirsiniz. Lizbon’a kadar gelmişken pastéis de nata yemeden gitmeyin. Bu enfes vanilyalı hamur tatlısına eminiz ki bayılacaksınız!

Belgrad, Sırbistan

Budget-Friendly European Cities - Belgrade, Serbia

Hangi gezgin Belgrad’ı keşfetmek istemez ki? Etkileyici Belgrad Kalesi’ne ev sahipliği yapan bu şehir, antik duvarlarıyla yüzyıllar boyunca anlatılmış hikayelerle dolu!

Belgrad Kalesi’ni keşfettikten sonra Balkanların “Şanzelize’si” olarak adlandırılan Knez Mihailova Caddesi’nde keyifli bir yürüyüş yapın. Burada alışveriş yapabilirsiniz. Güneş battığında ise Belgrad’ın bohem semti Skadarlija’nın parke taşı sokaklarında, hareketli kafelerinde ve geleneksel Sırp müziğinin duygusal seslerinde kaybolabilirsiniz. En ucuz Avrupa şehirleri içinde bizim favorimiz kesinlikle Belgrad. Eminiz ki şehir sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.

Siz de gezileriniz sırasında yeni lezzetler tatmayı sevenlerdenseniz Avrupa’nın 5 Gastronomi Şehri‘ne mutlaka bakmalısınız! 🍽️

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir