Kültür Sanat

New York’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler

New York hem sanat denince hem de kültür denince akla gelen ilk yerlerden biri. Hatta modern sanatın kalbi olarak bile sayılabilir. Gezilecek onlarca müze, görülecek binlerce eser var ve seçmesi de oldukça zor. Bu listemizde New York’ta mutlaka görmeniz gereken müzeleri sizler için sıraladık.

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: New York’u adım adım kişisel tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊 

Metropolitan Sanat Müzesi

5 Must-See Museums in New York - The Metropolitan Museum of Art

New York denince ilk akla gelen müzelerden olan Metropolitan Sanat Müzesi veya “The Met” dünyanın en ünlü ve önemli sanat müzelerinden biri olarak geçiyor.  New York’ta Central Park’ın doğu kenarı boyunca, Beşinci Cadde’nin Museum Mile bölümünde yer alıypr. Met, 1870 yılında işadamları, sanatçılar ve hayırseverlerin de aralarında bulunduğu bir grup Amerikan vatandaşı tarafından kurulmuş. Başlangıçta geçici bir müze olarak düşünülse de ancak daha sonra Central Park’taki mevcut konumuna taşınmış.

The Met’in koleksiyonuna göz atmak için buraya tıklamanız yeterli.

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

Müzede astronomi, yer bilimleri, paleontoloji, antropoloji ve biyoloji gibi konuları kapsayan çok çeşitli sergi salonları bulunuyor. Dikkate değer sergiler arasında Biyoçeşitlilik Salonu, İnsanın Kökenleri Salonu, Rose Dünya ve Uzay Merkezi (Hayden Planetaryumu’na ev sahipliği yapan) ve ünlü dinozor salonları bulunmakta. Müzenin dinozor fosili koleksiyonları dünyadaki en kapsamlı koleksiyonlar arasında yer alıyor. Ziyaretçiler, ikonik Tyrannosaurus rex ve Apatosaurus dahil olmak üzere dinozor iskeletlerinin etkileyici görüntülerini görebiliyorlar.

🎬 Müzede, eğitici ve bilimsel belgesellerin devasa ekranda gösterildiği ve sürükleyici bir sinema deneyimi sağlayan bir IMAX sinema salonu da bulunmakta.

Modern Sanat Müzesi

5 Must-See Museums in New York - The Museum of Modern Art

Modern Sanat Müzesi (MoMA), New York City’deki Midtown Manhattan’da bulunan bir sanat müzesidir. Modern ve çağdaş sanatı sanat severler ile buluşturmaya adamış dünyanın en etkili ve prestijli müzeleri arasında geçiyor. Yıllar boyunca MoMA’nın koleksiyonu önemli ölçüde büyümüş. Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Jackson Pollock, Andy Warhol, Salvador Dalí, Frida Kahlo ve daha birçokları dahil olmak üzere 20. ve 21. yüzyılın en ünlü sanatçılarından bazılarının eserlerini burada görmeniz mümkün

🎧 Ufak bir hatırlatma: Daha fazlasını Piri Guide mobil uygulamasında bulabilirsiniz. Piri Guide konumunuzu tespit eder, size en iyi seyahat rotalarını sunuyor konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden yola çıkmayın! 😊

The Tenement Müzesi

Tenement Müzesi bir müzeden çok daha fazlası. İçeriye girdiğinizde sadece bir binaya girmiyorsunuz; 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında New York’un Aşağı Doğu Yakası’nın hareketli sokaklarına götüren bir zaman kapsülüne giriyorsunuz aynı zamanda.

 

Dünyanın her köşesinden gelen göçmenlerin bu dinamik mahallede nasıl yaşadığını ve çalıştığını ilk elden görme fırsatı sunuyor müze. Mutfaklarına, yatak odalarına ve yaşam alanlarına göz attığınızda, günlük yaşamlarının samimi ayrıntılarını ortaya çıkaran eserler ve eşyalar bulacaksınız. Dikiş makinelerinden mutfak aletlerine kadar her parça hayatta kalma, hırs ve kültürel alışverişin benzersiz bir öyküsünü anlatıyor.

‘Biraz da sanat’ diyorsanız mutlaka bilmeniz gereken 3 modern sanatçıyıda bu yazımızda anlattık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir