Kültür Sanat

Çikolata Severlerin Mutlaka Görmesi Gereken Şehirler

Tüm çikolata tutkunlarının dikkatine! 🍫

Kakao kokulu sokaklarda dolaşıp insanlığın bildiği en güzel şekerlemelerin tadına bakmayı hayal ediyorsanız bu yazımız tam da aradığınız şey. Çikolata tutkunları için dünyanın en keyifli ve en özel şehirlerini keşfetmek üzere leziz bir maceraya çıkıyoruz.

🛎️ Hatırlatma: Dilediğiniz şehri kişisel ve dijital tur rehberinizle keşfetmek için Piri Guide’ı 😊 indirmeyi unutmayın! 😊

Brüksel, Belçika

Çikolatanın ana vatanı denince akıllara ilk gelen isim Belçika. Enfes çikolataları ve pralinleriyle tanınan Brüksel ise, çikolata severlerin cenneti. Neuhaus, Godiva ve Leonidas gibi dünyanın en ünlü çikolatacılarından bazılarını da burada ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca şehirde kaybolup büyüleyici başka çikolata dükkanları ile de karşılaşabilir ve geleneksel Belçika sıcak çikolatasının tadını çıkartabilirsiniz.

Zürih, İsviçre

İsviçre yüksek kaliteli eşsiz çikolataların bir numaralı adresi. Tabii Zürih de bir istisna değil. Läderach, Teuscher ve Sprüngli gibi çok sayıda el yapımı çikolata butiklerinde kendinizi kaybedebilirsiniz. Mantar şeklinde dolgulu çikolatalardan, gofretlere kadar çeşitli şekillerde leziz İsviçre çikolatasını bulabilirsiniz.

Cologne, Almanya

Köln, Stollwerck ve Lindt gibi markaların şehirden çıktığı uzun bir çikolata yapımı geçmişine sahip. Hatta çikolatanın tarihi ve üretimine adanmış bir müze bile bulunuyor bu şehirde. Detaylarını müzenin sitesinde bulabilirsiniz.

Paris, Fransa

Paris, çikolatalar da dahil olmak üzere enfes tatlıları ve hamur işleriyle ünlü. Usta çikolatacıların çarpıcı ve leziz çikolata kreasyonları yarattığı La Maison du Chocolat ve Pierre Hermé gibi zarif çikolata mağazalarını keşfedebilirsiniz.

 

Unutmadan hatırlatalım: Paris’e gittiğinizde şehri sesli seyahat rehberinizle gezmeyi unutmayın! Çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size Paris için en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Piri’deki Paris turlarının anlatıcısı ünlü rehber Saffet Emre Tonguç. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden Paris’i gezmeye başlamayın 🙂

Modica, Sicilya, İtalya

Modica, Azteklere kadar uzanan benzersiz çikolata yapım tekniğiyle ünlüdür. Çikolata, soğuk işlem kullanılarak yapılır ve sonuçta grenli bir doku elde edilir. Baharatlar ve turunçgillerle tatlandırılmış geleneksel Sicilya çikolatası ise mutlaka yemeniz gereken lezzetler arasında.

Barselona, İspanya

Barselona, geleneksel bir İspanyol ikramı olan ünlü çikolatalı con churros’uyla gelişen bir çikolata sahnesine sahiptir. Nefis bir deneyim için çıtır tatlılarla eşleştirilmiş sıcak çikolatanın da tadını çıkartmayı unutmayın.

Eğer gezi planlarınız arasında Barselona varsa, Barselona gezi rehberimize de bakmayı unutmayın.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir