AvrupaFransaParis

Paris’te Ne Yenir ? – Dikkat Kilo Aldırabilir

Paris’te ne yenir, ne içilir, hangi restoranlar tercih edilmeli sorularının cevabını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Ancak şunu belirtmekte fayda var; Paris’te çoğu pastane, çoğu kafe sizi pişman etmez. Dünyadaki mutfak kültürüne yön vermiş bir memleketten bahsediyoruz, kalite genelde yüksek 🙂 Tabii ki siz yine de turist tuzaklarından uzak durun.

Mekanların konumlarını, en iyi Paris rotalarını, Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla Paris sesli turunu ve çok daha fazlasını Piri Guide mobil uygulamasında bulabileceğinizi de hatırlatmış olalım.

Paris’te Ne Yenir – Şık Bir Seçim:

Il Sorrentino

Paris yeme içme rehberinin olmazsa olmazı. Özellikle romantik bir akşam yemeği için güzel seçim. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın, özellikle dışarda oturmayı seçerseniz yemeğinize Eyfel Kulesi eşlik edecek. Burada tercih edeceğiniz herhangi bir yemek sizi pişman etmez. Ancak bizim özel önerimiz, parmesan tekerleği içinde ve masanızın önünde hazırlanan makarnalar.

Paris’te Nerede Kahvaltı Edilir :

Jozi Café

Sağlam bir kahvaltı ve modu yakalamak için süper seçim 🙂 Küçük bir mekan, zaman zaman sıra beklemeniz gerekse de buna değer. 

Paris’te Makaron Nerede Yenir :

Pierre Hermé

Paris’te her köşe başında lezzetli bir makaron bulabilirsiniz aslında. Ama yine de özel bir öneri isterseniz Pierre Herme doğru bir seçim. Bu arada Vogue dergisi, Pierre Herme için “Tatlı Dünyasının Picasso’su diyor, gerisini siz düşünün 🙂

Paris’te Ne Yenir – Pastane :

Boris Lumé Boulangerie

Paris’te çoğu pastane sizi pişman etmez. Yine de özel bir öneri olarak bunu listenize kaydedin deriz. Alacağınız kalorilerden biz sorumlu değiliz. Boris Lumé Boulangerie’nin Pazartesi ve Salı günleri kapalı olduğunu eklemiş olalım.

Paris’te Krep Nerede Yenir :

The Crêperie

Paris yeme içme rehberinin olmazsa olmazı. Krep yemeden Paris’ten ayrılmayın. Hem tuzlu hem de tatlı seçenekleriyle güzel bir kahvaltı seçeneği The Crêperie.

Paris Brest Nerede Yenir:

Yann Couvreur Pâtisserie

Hayranı çok olan bu pastaneye de bir göz atabilirsiniz, çeşit çeşit tatlılardan tadabilirsiniz. Bizim favorimiz Paris Brest. 

Paris’te Ne Yenir – Bonus:

Cocorico

Paris yeme içme rehberinin olmazsa olmazlarından biri. Geleneksel Fransız mutfağını deneyimlemek için süper adres. Genellikle öğle yemekleri için tercih ediliyor.

Eğer henüz göz atmadıysanız, Paris ile ilgili bilmeniz gerekenler için bu yazılar da ilginizi çekebilir:

Paris Gezi Rehberi: Işıklar Şehrine Yolculuk

Paris’in Gizli Kalmış Yerleri: Alışılmadık Paris Önerileri

Aynı zamanda Paris ile ilgili çok daha fazlasına ve Paris için hazırlanan sesli turlara Piri Guide mobil uygulamasından ulaşmak da mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir