Avrupa

Girona Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Girona, Katalonya’nın kalbinde, ortaçağ cazibesi ve popüler televizyon dizisi Game of Thrones ile bağlantısıyla bilinen bir şehir. Girona’da ana dil Katalanca olsa da İspanyolca da konuşulup anlaşılmaktadır. 

Game of Thrones, 2011’den 2019’a kadar süren sekiz heyecan verici yıl boyunca bu epik fantezi şöleni bizi İzlanda, Malta, Hırvatistan, Kuzey İrlanda ve Fas dahil birçok inanılmaz mekânda gezdirdi. Ve bu yerlerden biri de Girona’ydı.

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Girona’yı adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊

Girona Nerede?

Girona, İspanya’nın kuzeydoğusunda, Katalonya bölgesinin ortasında yer alan bir şehir. Barcelona’nın yaklaşık 99 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Girona; tarihi zenginlikleri, Orta Çağ mimarisi, katedrali ve antik şehir surları ile tanınıyor.

Girona’ya Nasıl Gidilir?

Şehrin kendi havaalanı var; Girona-Costa Brava Havalimanı. Birkaç düşük maliyetli havayolu için bir merkez konumunda.

İspanya’daki çeşitli şehirlerden Girona’ya trenle gidebilirsiniz. İspanyol ulusal demiryolu şirketi Renfe, Girona’ya giden ve şehirden ayrılan tren hizmetlerini işletiyor. Tren istasyonu şehir merkezinde yer alıyor.

Girona’yı İspanya’daki çeşitli şehirlerle ve komşu ülkelerle bağlayan uzun mesafe otobüs hizmetleri var. ALSA gibi şirketler, Girona’da otobüs hizmetleri sunuyor.

Girona’ya Ne Zaman Gidilir?

İlkbahar ve yaz, Girona’yı ziyaret etmek için en ideal koşulların olduğu zamanlar. Ancak Mayıs ayındaki Temps de Flors festivali ve Haziran ayındaki Sant Joan festivali sırasında şehirde ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor. Eğer bu dönemlerde ziyaret etmeyi planlıyorsanız konaklamanızı önceden sağlamanızı öneriyoruz.

3 Girona Game of Thrones Çekim Yeri

Girona’da ziyaret etmeniz gereken 3 Game of Thrones mekanını paylaştık. Ama Piri Guide mobil uygulamasında daha fazlasını bulabilirsiniz. Piri Guide; konumunuzu algılar, size en iyi seyahat rotalarını sunar ve bulunduğunuz yerin gizli hikayelerini anlatmaya başlar. Tek yapmanız gereken kulaklık veya kulaklıklarınızı almak ve kendi hızınızda rotayı takip etmek. Öyleyse kişisel seyahat rehberinizi indirmeden yolculuğa çıkmayın! 😊

San Marti Kilisesi

Arya, waif’ten kaçmaya çalışırken bu kilisenin merdivenlerinde yaralanmıştı. Kaçarken merdivenlerden aşağı yuvarlanıp portakal sepetlerini de devirmişti.

Kilisenin kendine özgü kemer oymaları ve özenle korunmuş barok cephesi var. Ayrıca bu merdivenleri 2009 yapımı Parfüm: Bir Katilin Hikayesi filminde görmüş olabilirsiniz. 

Girona Katedrali

Yapı, hem Romanesk hem de Gotik özellikleri kusursuz bir şekilde gösteriyor. 

Katedral, GoT’un birkaç bölümünde görünüyor. King’s Landing’in çeşitli noktalarını gösterdiği gibi dizide Faith of the Seven’in ana ibadet yeri olan Büyük Baelor Tapınağı’ydı. Jaime’in atıyla sahneye çıkarken bu merdivenleri çıktığını hatırlıyor musunuz? İki yüz Tyrell askeri, serçeler, dilenciler ve daha birçok kişi krallığa canlılık kattı. Natalie Dormer tarafından canlandırılan Kraliçe Margaery de bu merdivenlerde durdu!

Galligants Köprüsü

Altıncı sezonun yedinci bölümünde köprü önemli bir ana tanıklık etti. Arya tam da bu köprüde yaşlı bir kadının yüzüne sahip bir kız tarafından bıçaklanmıştı. Uzaktaysa Braavos’un 400 fitlik devi, kurgusal bir limanın üzerinde nöbet tutuyordu. Arya’nın su altındaki yolculuğu Kuzey İrlanda’da çekilmiş olsa da sahnede Galligants Köprüsü’nü görüyoruz. 

Barcelona Gezi Rehberi’ni de okumak isteyebilirsiniz!

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir