AlmanyaAvrupaBerlin

Berlin Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Uzun süredir, Berlin gece hayatı ve çok kültürlü yapısı gezginler için bir vazgeçilmez. Gerek Berlin Katedrali (Berliner Dom), Berlin Duvarı gibi sanat ve tarih kokan durakları gerek bit pazarları ve festivalleri… Hiçbir noktada geri kalmıyor değil mi? 

Berlin seyahati planlıyorsanız, hiç şüpheniz olmasın unutulmaz bir anı ekleyeceksiniz hafızanıza. Berlin yemekleri, Berlin’in eğlence yerleri, Berlin’in alışveriş yerleri, Berlin hakkında anlatılacak öyle çok şey var ki… Önce Berlin’e hangi mevsimde gidilmeli gibi temel gezgin sorularını cevaplıyoruz. Hemen sonrasında hep birlikte Berlin gezilecek yerler listemize geçebiliriz.

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Berlin’i adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 🙂

Berlin Nerede?

Berlin, Kuzey Almanya’da Spree ve Havel nehirlerinin arasında bulunuyor. Ayrıca Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri.

Berlin’e Ne zaman Gidilir?

Bizce ilkbahar ve yaz aylarını tercih etmeniz seyahatinizi daha keyifli bir hale getirebilir. Karda, yağmurda, soğukta bisikletle veya yürüyerek gezmek daha zor olur değil mi? Ilık mevsimlerde de gitseniz yanınızda kalın kıyafetler de götürmeyi unutmayın çünkü Berlin akşamları 4 mevsim soğuk olabiliyor.

Berlin’e Nasıl Gidilir?

Dünyanın her yerinden, özellikle Türkiye’den Berlin’e gitmek çok kolay. Tabii geçerli bir vize ve pasaportunuz varsa. Diler İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı veya Ankara Esenboğa Havalimanı gibi havaalanlarından uçakla ister İstanbul Esenler Otogarı gibi noktalardan otobüsle yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Berlin Gezilecek Yerler

Berlin’de mutlaka görmeniz gereken yerleri altta listeledik. Ancak çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size Berlin için en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. . Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden Berlin’i gezmeye başlamayın !

Gendarmenmarkt - Konzerthaus

Berlin Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Gendarmenmarkt - Konzerthaus

Gendarmenmarkt meydanında Karl Friedrich Schinkel tarafından meydana getirilmiş bir sanat eseri burası. Konzerthaus binasına onun başyapıtı diyebiliriz. Ne yazık ki bu eser İkinci Dünya savaşı sırasında yok edilmiş. Gördüğünüz gibi, sonraları dış cephesi orijinaline çok benzer şekilde yeniden inşa edilse de iç kısım tamamen farklı. Yani içerisi Schinkel’in tarzından izler taşısa da orijinaline sadık kalarak yapıldığı söylenemez. Bu arada saat 10:00’dan 06:00’ya kadar her saat başı çalan çanlar var burada ve çanların melodileri her saat ve her ay değişiyor. Ne hoş değil mi?

Octagonal Cafe

Berlin Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Gendarmenmarkt - Octagonal Cafe.jpg

Adının cafe olduğuna bakmayın burası bir tuvalet! Evet yanlış okumadınız, burası 19.yy’da yapılmış bir tuvalet. O dönemde at arabaları için her cadde kesişimlerine bu tuvaletlerden konurmuş.

St Hedwigs Katedrali

Bu katedralin içine mutlaka girin çünkü içerideki kilise mezarlığında Michelangelo’nun Pita’sının bir kopyası bulunuyor. Ayrıca kilise mezarlığında Kral 2. Frederick’in kiliseyi kurduğu zamanları anlatan ufak bir müze kısmı da bulunuyor.

Humboldt Üniversitesi

Berlin Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Humboldt Üniversitesi

Berlin Devlet Operası’nın tam karşısında bulunuyor Humboldt Üniversitesi. Napolyon döneminde 1810 yılında kurulmuş üniversite adını Alexander William von Humboldt’tan almış. Humboldt Üniversitesi, Berlin’deki dört devlet üniversitesinden biri. Ayrıca bu okul Albert Einstein, Hans Adolf Krebs, Robert Koch, Heinrich Hertz hatta Lenin gibi üyeleriyle saygın bir geçmişe sahip.

Alman Tarih Müzesi

Müzenin girişindeki cam ünlü sanatçı Pei tarafından yapılmış. Bu cama baktığınızda eski cephanenin pembe binasının yansımasını görebilirsiniz. Çok güzel bir detay değil mi? Adeta geçmişin izlerini takip etmenize olanak sağlıyor. Bugünün penceresinden yaşanmışlıkları görme şansına erişiyorsunuz.

Spree Kanalı

Berlin Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler- Spree Kanalı

Eskiden kraliyet ailesinin yaşadığı adayı çevreliyor bu durgun su. Kanaldan kraliyet ailesinin eski sarayı görülebiliyor ki bu saray daha da öncesinde bir kaleymiş. 

Kubbeli büyük bir bina da görülüyor kanaldan bakınca: Humboldtforum. Bu yapı İtalyan mimar Stella tarafından yeniden inşa edilmiş ve bir eğitim merkezine dönüşmesi amacıyla orada bulunuyormuş.

Ayrıca kanal ziyaretinizde inanılmaz güzellikte bir köprü de göreceksiniz. Köprünün adı Schlossbrücke yani Saray Köprüsü. Schinkel tarafından, daha doğrusu Schinkel’in öğrencileri olan Gropius, Strack, Stüler, Rauch gibi isimler tarafından inşa edilmiş bu yapının çevresindeki bölgede hafta sonları sanat pazarı da kuruluyormuş. Sarayın zıttı yönde ise bir bit pazarı bulunuyor.

Berlin için şimdilik bu kadar, Berlin’de ilginizi çeken yerleri daha detaylı dinlemek veya Müzeler Adası’nı kapsayan turumuz Prusya’nın Görkemli Geleceği’ne göz atmak için vakit kaybetmeden uygulamamıza geçebilirsiniz!

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir