AvrupaİtalyaMilano

Milano Gezi Rehberi – Duomo’nun Evi

Dünyanın moda başkentlerinden biri olan Milano, aynı zamanda Duomo Katedrali’ne ev sahipliği yapıyor. Tabii ki İtalya’nın en ünlü şehirlerinden biri olan Milano sadece bu özellikleriyle bilinmiyor. Adeta cıvıl cıvıl yaşamı ve kültür dolu sokakları ile İtalya’nın göz bebeklerinden biri Milano. Şehir baştan sona sanat,tarih ve kültür dolu. Gelin şimdi  Duomo’nun evini hep birlikte keşfedelim. 

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Milano’yu adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊

Milano Nerede?

İtalya’nın Milano şehri, ülkenin kuzey bölgesinin ortalarında, Lombardiya bölgesinde. Adda ve Ticino nehirlerinin arasında, Po Vadisi’nin kuzeybatısında bulunuyor.

Milano Nasıl Gidilir?

Milano’ya hava yoluyla ulaşmak için birçok seçeneğiniz var: Malpensa Havaalanı, Linate Havaalanı ve Bergamo (Orio Al Serio) Havaalanı.

Malpensa ve Bergamo Havaalanları, Linate’nin aksine şehre çok yakın değil. Linate şehre en yakın havaalanı olsa da ülke içi seyahatlerde daha sık kullanılıyor. Çünkü dünyanın kalanından pek sık direkt uçuş olmuyor. 

Malpensa Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için Malpensa Express’i kullanabilirsiniz. Bergamo’dan ise direkt otobüslerle şehir merkezine kolayca ulaşabiliyorsunuz. 

Ayrıca Milano’da tam 5 ayrı ana tren garı bulunuyor. Trenle seyahat etmeyi seven gezginler için cennet. Yani Avrupa’nın her yerinden de kolayca ulaşabilirsiniz.🙂

Milano Ne Zaman Gidilir?

Milano’ya hangi mevsimde gidilir? Her mevsimde gidilir efendim. 🙂 İtalya’nın ılıman iklimi sayesinde Milano dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor. Yine de kimse soğuk sevmek zorunda değil tabii, o yüzden belirtelim: Sıcacık bir yer de değil. Sıcakseverler seyahat takvimlerini ilkbahar sonu ve yaz dönemlerine ayarlamak isteyebilir.

Milano Nerede Kalınır?

Milano konaklamanız için iyi olabilecek 5 temel bölge var:

  1. Milano Katedrali’ni çevreleyen, merkezi meydan: Duomo
  2. Kanalları etrafındaki kafe ve restoranlar ile ünlü olan Navigli
  3. Başka bir merkezi bölge: Brera
  4. Sosyal hayatın kalbi olan bölge: Porta Romana
  5. Tarihi merkezin kuzeyinde bir bölge: Tren İstasyonları Çevresi

Tarihi merkezden bahsetmişken tekrar hatırlatalım. Milano merkezi ve tarihi merkezi için 2 ayrı turumuz var. Piri ile dijital rehberiniz cebinizde, ister evinizde ister Milano sokaklarında şehri keşfedebilirsiniz. Hemen Piri Guide mobil uygulamasını indirin ve seyahate başlayın.

Milano Gezilecek Yerler

Milano’da mutlaka görmeniz gereken yerleri altta listeledik. Ancak çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size Milano için en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden Milano’yu gezmeye başlamayın! 😊

Duomo Di Milano (Milano Katedrali)

Milano-Gezi-Rehberi-Duomonun-Evi-Duomo-Katedrali

Katedralin olduğu bölgenin adı da Duomo. Bu bölgenin Vittorio Emanuele de Secondo’ya adanmış olduğunu biliyor muydunuz? Italya’nın ilk kralına yani. 

Milano Katedrali, Katolik Hristiyanlar için dünyanın en büyük üçüncü kilisesi. 75.000 kişilik bir kapasitesi var. Yedi yüz yıl boyunca değişmeden kalmış bir tasarımı var katedralin, orijinal tasarımcıların imzaları bile hala üzerinde duruyor. 

Kilisenin her tarafında heykeller bulunuyor. Bu büyük heykellerden tam olarak 90 tane var, hepsi de bağışlanan paralarla inşa edilmiş. Kilisenin içinde ve dışında bulunan heykellerin sayısı ise 3500’ün üzerinde.

Bilet veya detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak katedralin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Galleria Vittorio Emanuelle

Çok ihtişamlı bir galeri burası. Neden mi? İtalya’nın ilk kralı 2. Vittorio Emanuele’e bir hediye olarak inşa edilmiş çünkü. Galerinin görkemli kristal bir kubbesi var. Kubbenin çapı ise neredeyse 34 metre! 

Galeri merkezinin 4 köşesinde dünyaca ünlü moda markaları yer alıyor. Louis Vuitton, Versace ve 2 tane Prada. Bu Prada mağazalarını özel kılan bazı detaylar var. Biri dünyada açılan ilk Prada! 2. Prada ise içerisinde İtalya’nın en eski kafelerinden biri olan Marcesi’ye ev sahipliği yapıyor.

Da Vinci Heykeli

Milano-Gezi-Rehberi-Duomonun-Evi-Da-Vinci-Heykeli

La Scalla’nın önünde, Milan şehrinin ünlü sanatçı Leonardo Da Vinci’yi onurlandırdığı heykeller bulunuyor. Ne de olsa Da Vinci, ömrünün 25 yılından fazlasını bu şehirde geçirdi. Milano şehir planlamasının büyük bir kısmı hala Da Vinci’nin izlerini taşıyor. Eserin alt kısmında Da Vinci’nin kendi elleriyle yaptığı 4 küçük heykel göreceksiniz. Bu birbirinden farklı eserler Leonardo’nun 4 gözde öğrencisini temsil ediyor.

Galleria d'Italia

Eski adıyla ‘’Banka Convercane İtaliana’’.  Adından da anlaşılacağı gibi burası bir zamanlar banka olarak hizmet veren bir binaydı, hatta İtalya’nın en meşhur bankalarından biriymiş. Günümüzde ise içerisinde harika sanat eserleri barındıran bir müzeye dönüştürülmüş. İçeriye girip hem mimarisine hem de içeride sergilenen 19. Yüzyıl eserlerine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

La Rinascente

Burası lüksün, ihtişamın ve modanın en ünlü merkezlerinden biri olarak bilinen La Rinascente. La Rinascente, yani Yeniden Doğuş Alışveriş Merkezi, 1947’deki bir bombardımandan ağır hasar alarak yıkılmış. Daha sonra yeniden inşa edilen yapı, restorasyonun da tamamlanmasıyla göz alıcı bir binaya dönüşmüş. O yüzden hiçbir şey satın almayı planlamıyorsanız bile içeriyi keşfetmekten çekinmeyin. La Rinascente’nin en güzel sürprizi ise en üst katındaki teraslarında saklı! Buradan Duomo’nun muhteşem kubbelerini tüm ihtişamlarıyla izleyebilirsiniz. 

Alışveriş ve modadan bahsettikten sonra Paris’i atlamak olmaz. Piri’nin Paris Gezi Rehberleri yazılarına da göz atabilirsiniz. Sizler için Paris Gezi Rehberi: Işıklar Şehrine Yolculuk, Paris’te Ne Yenir? Dikkat Kilo Aldırabilir! ve Paris’in Gizli Kalmış Yerleri: Alışılmadık Paris Önerileri isimli 3 blog yazısı hazırladık.

Milano için şimdilik Piri’den bu kadar. Daha fazlası için Piri’nin Duomo’nun Evi Milano ve Eski Milano’nun Yeniden Keşfi turlarına göz atabilirsiniz. Hemen buraya tıklayarak uygulamamızı indirmeniz yeterli. Görüşmek üzere gezginler!

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir