Kültür Sanat

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi

Sonbahar dolu dizgin gelirken, hangimizin içi kıpır kıpır değil ki? Yazı ve bütün güzelliklerini geride bırakma vakti. Sıra serin rüzgarları tenimizde hissederek umursamazca eğlenmeye geldi. Ekim yine dopdolu bir etkinlik programıyla bizleri karşılıyor. Biz de sizin için en özel etkinlikleri seçtik. O zaman daha da uzatmadan Ekim ayı etkinlik rehberimize bir göz atalım.

İstanbul Kahve Festivali

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi - İstanbul Kahve Festivali

Hangimiz kahve sevmeyiz ki? Birçoğumuz için bir iş günü kahvemizden bir yudum almadan başlamaz mesela. Bir de bu kahve aşkı eğlence ile birleşince tadından yenmiyor. Bu yüzden İstanbul Kahve Festivali yapılmaya başlandığı ilk günden beri heyecanla beklenen etkinlikler arasında. Dünyanın her bir ucundan gelen kahveler, mis kokular ve bol eğlence… Düşüncesi bile heyecanlandırıyor.

Bu sene 6-9 Ekim arasında KüçükÇiftlik Park’da gerçekleşecek etkinliğin sanatçı listesi de oldukça güzel. Kofn, Gripin ve Bedük gibi sevilen isimler kahve severler ile buluşacak. Detaylar için Instagram sayfalarına bir göz atın deriz biz.

İzmir Kahve Festivali

Ben kahve aşığıyım ama İstanbul’da değilim diyenlere müjdeli bir haberimiz var. Bu sene 6. gerçekleşecek İzmir Kahve Festivali’ni yakalayabilirsiniz. Etkinlik 7-9 Ekim arasında İzmir Arena’da gerçekleşecek. Gitmişken kapsamlı İzmir turumuza da bakmadan dönmeyin.

Filmekimi

Heyecanla beklenen etkinlikler demişken Filmekimi’nden bahsetmesek olmaz. Bu sene 21.’si gerçekleşecek olan Filmekimi’nde sinemaseverleri başlarını döndürecek bir program bekliyor. 7-16 Ekimde gerçekleşecek olan etkinlik Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi’nde izlenebilecek.

Filmekimi’nin programı bol ödüllü ve merakla beklenen filmleri de içeriyor. Favorilerimizden biri Yıldız Kenter’in hayatını anlatan Caniko filmi. Detaylı bilgiler için buraya bakabilirsiniz.

Akbank Caz Festivali

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi - Akbank Caz Festivali

Türkiye’nin en köklü caz festivallerinden biri olan Akbank Caz festivali 9 Ekim’e kadar şehri caz ile buluşturmaya devam edecek. Konser programında dünyanın en önemli caz müzisyenlerinin yanı sıra gelecek vadeden genç müzisyenler de dahil.

Çeşitli mekanlarda gerçekleşecek olan festivalde aynı zamanda atölyeleler gibi farklı etkinlik türleri de dahil. Müziğin ruhu doldurduğu bu etkinliği kaçırmayın deriz biz. Detaylar hemen burada.

Oktoberfest

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi - Oktoborfest

Belki de Avrupa’nın gelmiş geçmiş en eğlenceli festivallerinden biri Oktoberfest, İstanbul’da da meraklıları ile buluşacak. Etkileyici konser listesi, yeme-içme alanları ve festival aktiviteleriyle Oktoberfest 8-9 Ekim’de gerçekleşecek. Volkswagen Arena’da eğlence ve yemek dolu güzel bir gün bizleri bekliyor.

İzmir Rooftop Festival

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi - İzmir Rooftop Festival

Sonbaharın damga etkinliklerinden biri olan Rooftop Festival bu sene İzmir’e de geliyor. 1 Ekim’de aynı anda 5 farklı terasta gerçekleşecek etkinlikte, 20’den fazla isim olacak.

İzmir’de teras partileri de ayrı bir güzel olmaz mı? Hatırlatmadan geçmeyelim, gidecekler İzmir gezi rehberimizi de okumak isteyebilirler.

Guido Casaretto, “Denk Olmayan Tabaklarda Gravitonu Aramak “

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi

Guido Casaretto’nun bu sergisinde olan çalışmalarının çoğu Türkiye’de ilk defa izleyici karşısına çıkacakmış. İlhamını çok kültürlü yaşamlardan alan Casaretto’nun eserlerinde denizler, dağlar, uzay, taş ve ahşap gibi birçok malzeme konu oluyor. Felsefenin ve sanatın iç içe geçtiği bu özel sergi Bursa İmalat-hane’de 10 Aralık’a kadar sergilenecek.

Stanley Kubrick Sergisi

Hala ondan sonra gelen birçok ismi etkilemeye devam eden yönetmen, çığır açacı Stanley Kubrick’a adanmış bu sergi mutlaka görülmesi gerekenler listesinde. Sergide yönetmene ait daha önce görülmemiş görüntülerin ve yazıların yanı sıra kullandığı obje, kamera, lens ve orijinal kostümler de var. İstanbul Sinema Müzesi’nde gerçekleşecek serginin detayları burada.

Barcolana Regatta, İtalya

Bu Ay Ne Yapsak – Ekim Ayı Etkinlik Rehberi - Barcolana Regatta

Trieste Körfezi’nde, uluslararası bir yelken yarışı olan bu yarış bu sene 54. senesini kutluyor. Bu sene 2000 bot ve 16,000 denizcinin katılacağı yarış 1-9 Ekim arasında gerçekleşecek. Bu heyecanla beklenen yarışa diğer su sporları, gece konserleri, eski gemi geçit törenleri ve daha çok fazlası eşlik ediyor. Kısacası tam bir festival havası!

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir