AvrupaİtalyaRoma

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Roma İmparatorluğu kalıntıları, doğal güzellikler… ‘’Eski’’ ve ‘’Yeni’’ olarak ikiye ayrılmış Roma’nın biz gezginlere sunduğu çok şey var. İtalyan mutfağını da unutmaya gelmez. Pizzalar, makarnalar, tiramisular, gelato (Roma dondurması)… Düşündükçe insanın ağzı sulanıyor değil mi? 🙂 

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Roma’yı adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 😊

Roma Nerede?

İtalya’da, Tiber ve Aniane nehirleri arasında, Akdeniz’in özel bir şehri Roma. Palatino, Aventino, Campidoglio, Quirinale, Viminale, Esquilino ve Celio tepelerinin üzerine kurulmuş. İstanbulumuz gibi ‘’Yeditepe’’ yani. 🙂

Roma'ya Nasıl Gidilir?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı gibi havalimanlarından Roma Fiumicino Havalimanı’na direkt uçuşlar var. Ankara, İzmir gibi bazı illerimizden de aktarmalı uçuşlar bulunuyor. Ayrıca Avrupa’nın her yerinden tren ve otobüs seçenekleri de bulunuyor. Seç beğen al yani.

Roma'ya Ne Zaman Gidilir?

Roma, Ilıman Akdeniz İklimi’nin hakimiyetinde bir şehir. Bu sebeple aslında her mevsim ziyaret edilmeye açık. Ama sıcak geçen yazlar, dünyanın en çok turist çeken şehri için insanın üstüne gelen kalabalıklar da demek olabilir. Daha rahat bir gezi için ilkbahar veya sonbahar aylarını tercih etmenizi tavsiye ederiz.  🙂

Roma Gezilecek Yerler

Roma’da mutlaka görmeniz gereken yerleri altta listeledik. Ancak çok daha fazlasını Piri mobil uygulamasında bulabileceğinizi hatırlatmış olalım. Piri mobil uygulaması, size Roma için en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden Roma’yı gezmeye başlamayın! 😊

Colosseum

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Colosseum

İtalya’nın en önemli tarihi miraslarından biri: Kolezyum (Flavianus Amfi Tiyatrosu). Roma Dönemi’nde inşa edilmiş en büyük amfi tiyatro. 55 bin kişilik kapasitesiyle bu eşsiz mimari, içerisinde gladyatörlerin dövüştüğü bir yerden Roma’nın şehir sembolüne ve en popüler gezi durağına dönüşmüş.

Kolezyum’un sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Roma Forumu (Forum Romanum)

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Roma Forumu

Roma’nın açık hava müzesi olarak anılmasının yegane sebeplerinden biri burası. Roma İmparatorluğu’nun kalbi. Devlet işleri toplu bir şekilde burada görülüyormuş, kompleks bir yapı kendisi. 

Forumda; Vesta Tapınağı, Curia, Kastor ve Polluks Tapınağı, Maxentius ve Constantinus Bazilikası, Vespasianus Tapınağı, Satürn Tapınağı, Antoninus ve Faustina Tapınağı gibi önemli bölümler yer alıyor.

Santa Maria Maggiore Bazilikası

Meryem Ana’ya adanmış en büyük kilise burası. Papa Liberus, 4. yüzyılda, Meryem’in rüyasında kendisine görünmesinden sonra yaptırmış. Santa Maria Maggiore; altın, mozaik ve mermerlerle süslü, kesinlikle görülmeye değer etkileyici bir yapı. Kilisenin tepesinde piramit şeklinde çok güzel bir çan kulesi var.

Aşk Çeşmesi (Trevi Çeşmesi)

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Trevi Çeşmesi

Dünyanın en meşhur çeşmelerinden biri Fontana Di Trevi. Yani bizim bildiğimiz adıyla Aşk Çeşmesi. Çeşmenin ortasında Neptün, solunda Ceres, sağında ise Salus heykelleri var. Yolu buraya düşen gezginler Roma’ya yeniden gelmek için buraya para atıyor. Geleneksel olarak çeşmeye sırtınızı dönüp sağ elinizle sol omzunuzun üstünden atmanız gerekiyor parayı. 

Söylentiye göre çeşmeye bir bozuk para atanlar Roma’ya bir gün dönecek, iki tane bozuk para atanlar Romalı güzel bir kıza aşık olacak, üç tane bozuk para atanlar ise Roma’da birisi ile evlenecek.

Pantheon

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Pantheon

Roma’ya, Roma İmparatorluğu’ndan miras kalmış başka bir önemli eser de Pantheon. Tanrıların Tapınağı. Tanrılara şükretmek amacıyla Augustus’tun damadı Agrippa tarafından yaptırılmış. 

İlk zamanlarında Roma tanrılarına adanmış bir tapınak Pantheon. Ama 7. yüzyıldan itibaren kilise olarak kullanılmaya başlanmış. 

Ziyaret saatleri ve bilet alımları gibi işlemler için buraya tıklayarak Pantheon’un sitesini erişebilirsiniz.

Sant'Angelo Kalesi (Hadrianus Mozolesi)

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Sant'Angelo Kalesi

Castel Sant Angelo (Kutsal Melek Kalesi), Roma’nın önemli tarihi yapılarından biri. Efsaneye göre başmelek Mikail buranın üzerinde kılıcını kınına sokarken görünmüş. Böylece o dönemin büyük veba salgınını sona erdirmiş.

Adını aldığı başmelek Mikail’in, kalede iki heykeli var. Kale tarihte hapishane, zindan ve işkence merkezi olarak da kullanılmış.

Ayrıca Melekler ve Şeytanlar filmi de bu kalede geçiyor. 

Kalenin sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Vatikan

Roma Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler - Vatikan

Resmi ismi ile Vatikan Şehir Devleti, Katoliklerin yönetim merkezi. Roma’nın içerisinde, yüksek duvarlarla çevrili bir şehir devleti. Dünyanın en değerli müzelerine ve sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Katoliklerin dini merkezi Vatikan, her parçası sanatla, sanatçılarla dolu özel bir yer. Aziz Petrus Meydanı ve Bazilikası; Vatikan Müzeleri ve bahçeleri burada bulunuyor.

Roma için şimdilik bu kadar. Ha bir de son bir hatırlatma, Roma alışveriş için de çok güzel bir tercih. Avrupa’da alışveriş demişken Paris’ten bahsetmemek de olmaz. Hemen buraya tıklayarak Paris yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Roma’yı ve gezmek istediğiniz diğer şehirleri cebinizdeki bir rehberin rahatlığıyla gezmek ister misiniz? Hemen Piri Guide mobil uygulamasını indirip derin bir nefes alabilirsiniz.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir