Travel

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir

Sevgililer Günü yaklaşırken çiftler romantik bir tatilin yollarını aramaya başladı tabii. Bu Sevgililer Günü’nü farklı noktaları gezmek için küçük bir bahane olarak bile kullanabilirsiniz. Mesela uzun süredir planladığınız o yurt dışı tatiline ne oldu? Belki de bugünü bekliyordu. 

Yazıya başlamadan önce hatırlatalım: Adım adım kişisel ve dijital tur rehberinizle gezmek için Piri Guide mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın! 

Sevgililer Günü Kısa Hikayesi: Havada Aşk Kokusu Var!

Sevgililer Günü’nün nasıl ortaya çıktığı biraz belirsiz ancak hakkında çeşitli teoriler var.

Bir teori der ki şu an kutladığımız Sevgililer Günü aslında Antik Roma’daki Lupercalia festivalinden doğmuş. Bereket ve baharın gelişine işaret eden bu festival, aynı zamanda çiftlerin bir araya geldiği bir zamanmış. O nedenle gel zaman git zaman Sevgililer Günü olarak modern dünyada kutlanmaya başlanmış. 

Diğer teori ise aslında en çok bilinen olabilir. Sevgililer Günü, 3. yüzyılda yaşamış Katolik rahip Aziz Valentine’ı onurlandırmak için ortaya çıkmış. Bir iddiaya göre Aziz Valentine, evliliğin yasaklandığı dönemde Hristiyan çiftlere gizlice nikah kıydığı için hapse atılmış ve ne yazık ki idam edilmiş.

Sevgililer Günü’nde Ne Alınır?

Çikolatalar, çiçekler, saatler…

Bunların hepsi bir seçenek. Ne kadar klişe olursa olsun hepimiz yapıyoruz bunları! Ama bizce Sevgililer Günü’nde alınabilecek en güzel hediye, her zaman hatırlayacağınız anılar. Bu küçük bir yemek olabilir, konser olabilir, bir festival veya müze olabilir. Ya da makası biz biraz daha genişletelim, hiç gitmediğiniz bambaşka bir ülke veya şehir de olabilir. 

Öyleyse son seçeneğin yanına tik attıysanız Piri Guide ile bu sene sevgilinize sonsuz bir deneyim hediye etmeye ne dersiniz? Piri mobil uygulaması size en güzel rotaları sunuyor, konumunuzu algılıyor ve neredeyseniz oranın hikayesini otomatik anlatmaya başlıyor. Size sadece kulaklığınızı takmak ve rotayı takip etmek kalıyor. Tamamen sizin keyfinize ve hızınıza göre hareket eden kişisel mobil tur rehberinizi indirmeden gezmeye başlamayın! 🙂

Sevgililer Günü’nde Nereye Gitmeli?

Aşk sizi nereye sürüklerse oraya demek isteriz. Ama biz yine de sizler için minik bir liste hazırladık ❤️

Roma'da Sevgililer Günü

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir - Roma'da Sevgililer Günü

İtalya’nın gözbebeği Roma’da, tarih ve kültür kokan sokaklarda yürümeye hazır olun!

Roma şehrinin artık sembolü haline gelmiş Kolezyum’la gezinize başlayabilirsiniz. Flavianus Amfi Tiyatrosu adını alan bu yapı, Roma Döneminde inşa edilmiş 55 bin kişilik kapasiteli bir nokta. Sonrasında Sant’Angelo Kalesi’ne gidebilir, Melekler ve Şeytanlar filminin çekildiği kaleyi görebilirsiniz. Bir sonraki durağınız ise tam da Sevgililer Günü’ne yakışacak türden: Aşk Çeşmesi yani namı diğer Trevi Çeşmesi. Derler ki kim buraya bozuk para atarsa bir gün Roma’ya tekrar geri dönermiş. Kim bilir, seneye belki tekrar rotanız burası olur 😊

Paris'te Sevgililer Günü

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir - Paris'te Sevgililer Günü

Eyfel Kulesi’ni zaten hepimiz biliyoruz. Ama bizce gezinizi Sen Nehri’nde başlatın. Şehri farklı açılardan görebileceğiniz, kalabalıktan uzakta romantik bir tekne turuna çıkın. Sacré-Cœur Bazilikası’nın bulunduğu tepede şehri de izleyebilirsiniz. Buraya sanatçılar tepesi de derler, o yüzden Paris’in panoramik manzarasını deneyimlemek isteyen sanatçılara rastlayabilirsiniz. Paris’in iki klasiği Şanzelize Caddesi ile Louvre Müzesi’ni de unutmamak gerek. Yaklaşık 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip caddede ister gece ister gündüz yürüyün. Her iki zamanda da büyülü bir görünüme bürünüyor kendisi.

Londra'da Sevgililer Günü

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir - Londra'da Sevgililer Günü

Shakespeare’in şehri Londra diyelim buraya. Gezerken ara sıra onun yarattığı aşıkları da hatırlayın. Hatta gelmişken Shakespeare Tiyatrosu’na da bir bakın. Bu tiyatro o bildiğimiz meşhur Shakespeare’s Globe değil maalesef ama eski binaya benzer bir şekilde yapılmış. Global Theatre’a ne olduğunu merak edenleriniz varsa da Londra Gezi Rehberi yazımızda öğrenebilirler. Tabii ki sonrasında London Eye’a da çıkmayı unutmayın, aryıca oradan Albert ve Victoria Müzesi’ne de uğramanızı tavsiye ederiz.

Barselona'da Sevgililer Günü

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir - Barselona'da Sevgililer Günü

Antoni Gaudi’nin ömrünü adadığı ve hala tamamlanmamış L Sagrada Familia yani Kutsal Aile Katedrali’yle başlayın. Picasso Müzesi’nde biraz zaman geçirin. Bu müzenin içerisinde Picasso’nun arkadaşı Sabartes’in bağışladığı eserler mevcut. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış park Guell’e gitmezseniz Barselona biraz size darılabilir. Masallardan çıkmış binalar, gotik kemerler… İspanya topraklarına kadar gelmişken bolca tapas yemeyi de unutmayın!

İstanbul'da Sevgililer Günü

Sevgililer Günü İçin 5 Romantik Şehir - İstanbul'da Sevgililer Günü

Romantik bir Sevgililer Günü için çok da uzaklara gitmeye gerek yok!

Mesela İstanbul Boğazı’nın o serinliğinde sıcak bir içecekle minik bir yürüyüş neden olmasın? Galata Kulesi’ne çıkmak için de ideal bir gün ayrıca. Uzun süredir çıkmayanlar varsa bizce tekrar bir çıkın. Hatta İstanbul’u bir turist gibi gezin, farklı bir gözle bakın buralara. Kuzguncuk’un renkli sokaklarında, Kadıköy’ü saran vapur seslerinde kaybolun. Belki minik ama romantik bir akşam yemeğiyle de geceyi sonlandırmak istersiniz.

İstanbul’da Sevgililer Günü için nereye gitsek, ne yesek derseniz de İstanbul Gezi Rehberi yazılarımıza hemencecik ulaşabilirsiniz.

Ama derseniz ki “Seçenek çok, seçmesi bir hayli zor!”, o zaman siz en iyisi bu Sevgililer Günü’nde dijital tur rehberi Piri’yle ipleri elinize alın, dünyada istediğiniz noktayı gezin 😊

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir